Airfryer'da Hamsi Kızartma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hamsi, kış aylarının en sevilen balıklarından biridir. Küçük boyutu ve kolay temizlenen kılçığı ile isteğe göre fırında, ızgarada veya tavada pişirilir. Ancak bu kez, hamsiyi airfryer'de az yağla pişirmenin yöntemini sizlerle paylaşacağınız. Malzemeler hazırsa, airfryer'da hamsi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, airfryerda patates kızartması ve airfryerda soğan halkası tariflerimize de göz atın.

Airfryer'da Hamsi Kızartma Tarifi İçin

Malzemeler

Airfryer'da Hamsi Kızartma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle hamsilerin baş kısımlarını kopartın. Dilerseniz, içindeki kılçıkları da çıkartabilirsiniz.
  2. Ardından hamsileri hafifçe tuzlayın ve süzgecin içinde 10 dakika bekletin.
  3. Airfryer'ı balık moduna alın ve 3 dakika ısınması için çalıştırın.
  4. Hamsileri kağıt havluyla kuruladıktan sonra, önlü arkalı olacak şekilde mısır ununa bulayın.
  5. Airfryer'ın haznesini fırça yardımıyla yağlayın. Balıkları hazneye yerleştirin.
  6. Balık üzerini de fırçayla yağlayın. Airfryer'ın süresini 10 dakikaya ayarlayın.
  7. Her 2-3 dakikada bir hazneyi çıkartarak hamsileri sallayın ve ters düz edin. Böylece balıkların her tarafı eşit derecede pişecektir. 
  8. 10 dakika sonra pişen hamsileri tabağa alın ve limonla birlikte servis edin.
  9. Tarif ölçüleri 1 kişiliktir, dilerseniz kişi sayısına göre artırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun