Uzak Doğu Usulü Karnabahar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Uzak Doğu Mutfağını sevenleri böyle alalım. Susam yağı, soya sosu, zencefil gibi malzemelerin karışımıyla hazırlanan özel soslu karnabahar, sofraların favorisi olacak. 

Not: Bu tarifi yanında jasmin pilav ile servis edin.

Uzak Doğu Usulü Karnabahar Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için 

Uzak Doğu Usulü Karnabahar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, nişasta, kabartma tozu, ve tuzu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta, yumurta ve soya sosunu karıştırın.Yumurtalı karışımı, yavaşça unlu karışıma sürekli karıştırarak ekleyin. (Yumurtalı karışımı eklerken unlu karışımı hiç durmadan karıştırmayı ihmal etmeyin.)
  2. Kızartma tenceresinde sıvı yağı iyice ısıtın. 
  3. Karnabaharı harca bulayın ve kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.
  4. Bir tencerede, susam yağını orta ateşte ısıtın ve taze soğan, sarımsak, zencefil ve pul biberi ekleyin. 2 dakika kadar kokuları çıkıp, dokuları yumuşayana kadar soteleyin. Sebze suyunu, soya sosunu ve sirkeyi de ekleyip, kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 5 dakika daha kaynatın. 
  5. Küçük bir kapta nişastayı çok az su ile eritin ve toz şekerle birlikte yavaşça karıştırarak sıcak sosa ekleyin. Sos hafif koyulaşana kadar, yaklaşık 9-10 dakika kadar pişirin.
  6. Önceden kızartıp fazla yağını süzdüğünüz karnabaharları sosun içine atıp, her yanına bulaşmasını sağlayın. Sosa iyice bulanan karnabaharlara, susam serpin ve servis edin.

Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri Soya Soslu Tarifler

Benzer Tarifler

Muzlu Roti
Ga Prao Tofu
Money Bag
Onigiri
Wabi-Sabi mokteyl
Tatlı ekşi soslu çıtır tavuk