Muzlu Roti
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tayland mutfağında çok popüler olan muzlu roti, hamurun ince bir şekilde açılmasıyla hazırlanır. Malezya mutfağında da sevilen bu tarif, ağızda dağılan yumuşak kıvamıyla herkesi kendine hayran bırakır. Malzemeler hazırsa, Tayland usulü muzlu roti tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tayland mutfağı yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Muzlu Roti Tarifi İçin

Malzemeler

Muzlu Roti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Muzu soyun dilimleyin ve bir kenara alın.
  2. Unu bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
  3. Yumurta, tuz, şeker, eritilmiş tereyağı, ılık su ve sıvı yağı unun ortasına ilave edin ve yoğurmaya başlayın. 
  4. 15 dakika boyunca pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  5. Hamuru 10 adet topa bölün ve yağlanmış bir tabağa alın. Hamurların üzerini ayçiçek yağıyla yağlayın ve nemli bezle örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  6. Krep tavasını orta ateşte ısıtın. Tabanını fırçayla yağlayın. 
  7. Hamur toplarını çok ince bir hamur elde edene kadar açın.
  8. Hamuru doğrudan sıcak tavaya yerleştirin. Ortasına muz dilimi, rendelenmiş çikolata ve yoğunlaştırılmış süt ilave edin. 
  9. Hamur sertleşmeden önce spatula yardımıyla kare şeklinde ortasına doğru katlayın. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın.
  10. Hamurun her iki tarafını da pişirdikten sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Muzlu Tarifler Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri