Ananas Ve Muz Kızartması
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tempura sosuyla lezzetlendirilen ananas ve muz kızartması, Uzak doğu mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Özellikle Tayland'da tüketilen bu lezzet, vanilyalı dondurma eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Şef Tamer Özkan’dan Tayland usulü ananas ve muz kızartması tarifine geçebiliriz.

Ananas Ve Muz Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Tempura sos için

Kızartmak için

Üzeri için

Ananas Ve Muz Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tempura sos için soda hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın ve soğuk soda ile homojen olana kadar köpürtmeden karıştırın ve soğuması için 1 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  2. Muz ve ananas dilimlerini tempura sosuna batırarak derin yağda kızartın.
  3. Kızarttığınız dilimleri servis tabağına alın. Üzerini süzme bal, Antep fıstığı ve kavrulmuş susam ile süsleyerek dondurma eşliğinde servis edin.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Muzlu Roti
Ga Prao Tofu
Money Bag
Onigiri
Wabi-Sabi mokteyl
Tatlı ekşi soslu çıtır tavuk