Pakistan Usulü Biryani Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pakistan Usulü Biryani Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Pakistan Usulü Biryani Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1.  Soğan ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
  2. Tereyağını tencerede kızdırıp soğan ve sivribiberi kavurun. Su, tuz ve safran haricindeki baharatları ilave edip kaynatın.
  3. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ilave edip karıştırın. Suyunu çekince ateşten alın.
  4. Safranı küçük bir kaseye alıp 3 kaşık su ilave ederek ezin. Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana ekleyerek karıştırın.
  5. Safranlı pilavı tenceredeki pilava ekleyip harmanlayın. 5-6 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Pilav Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler