Nasi Goreng (Endonezya Pilavı)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Endonezya'nın sokak lezzetlerinden biri olan nasi goreng, soya soslu ve yumurtalı bir pilav çeşididir.

Nasi Goreng (Endonezya Pilavı) Tarifi İçin

Malzemeler

Nasi Goreng (Endonezya Pilavı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kırmızı biberleri ve taze soğanları ince doğrayın. Fasulyeleri verev kesin.
  2. Zeytinyağını tavaya alıp biber, soğan, rendelenmiş sarımsak ve zencefili soteleyin.
  3. Pirinç ve fasulyeleri ekleyerek 2 dakika pişirin. Soya sosunu ekleyip karıştırın.
  4. Yumurtaları sarıları bozulmayacak şekilde kırarak pişirin. Pirinçli karışımı tabaklara paylaştırıp yumurtaları üzerine yerleştirin.
  5. Taze çekilmiş karabiber serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Yumurtalı Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtalı Ekmek
Ispanaklı Omlet
Patatesli yumurta
Taze Otlu Frittata
Pesto Soslu Yumurta
Yumurtalı Soğan Kavurması