Naneli Bezelyeli Omlet
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Naneli Bezelyeli Omlet Tarifi İçin

Malzemeler

Naneli Bezelyeli Omlet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sarımsakları temizleyip kıyın. 3 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı kavurun. Bezelye, su ve nane yapraklarını ekleyin. Kapağını kapatıp bezelyeler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarısını kevgirle alarak robotta ezip püre haline getirin. Kalan bezelyeli karışımı süsleme için ayırın. 50 gr kaşar peyniri küçük kareler halinde kesin.

Yumurtaları bir kasede sütle karıştırıp hazırladığınız bezelyeli püreye ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynir, galeta unu ve 1 tutam tuz ekleyip karıştırın.

Kalan sıvıyağı 20 cm çapındaki hafif derin bir tavaya alın. Hazırladığınız karışımı ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte alt tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzü kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp ayırdığınız bezelye ve peynir dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Yumurtalı Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Yumurtalı Ekmek
Ispanaklı Omlet
Patatesli yumurta
Taze Otlu Frittata
Pesto Soslu Yumurta
Yumurtalı Soğan Kavurması