Çırpılmış Yumurta
Selin Hıdır
823 Tarif       0 Takipçi
Çırpılmış Yumurta
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Güne lezzetli ve doyurucu bir başlangıç yapmak isteyenler için hem pratik hem de yumuşacık dokusuyla öne çıkan bu çırpılmış yumurta tarifi, klasik kahvaltıların vazgeçilmezi olmaya aday. Tost ekmeği, avokado veya taze yeşilliklerle birlikte sunabileceğiniz bu çırpılmış yumurta tarifi, sadece birkaç malzemeyle kısa sürede sofrada yerini alıyor. Düşük ısıda, kremsi kıvamda pişirilen yumurtalar hem sağlıklı hem de şık bir sunumla fark yaratıyor. Peki; çırpılmış yumurta nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Çırpılmış Yumurta, Avokado Ve Kruvasan tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon çırpılmış yumurta kaç kaloridir?

Bir porsiyon çırpılmış yumurta 250 kaloridir.

Çırpılmış Yumurta Tarifi İçin

Malzemeler

Çırpılmış Yumurta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları bir kasede kırın. Üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyin.
  2. Bir çırpıcı veya çatal ile yumurtaları iyice çırpın. Homojen bir karışım olmalı.
  3. Yapışmaz bir tavayı orta-düşük ateşte ısıtın. Tereyağını ekleyip eritin.
  4. Yumurtalı karışımı tavaya dökün.
  5. Kenarlardan pişmeye başlayınca, tahta spatula ile kenarlardan ortaya doğru yavaşça çekerek karıştırın.
  6. Yumurtalar hafif koyulaşıp kremsi hale geldiğinde ocaktan alın. (Tam pişmemiş gibi görünse de, tavada biraz daha pişmeye devam eder.)
  7. Çırpılmış yumurta servise hazır. Üzerini ince doğranmış frenk soğanı ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Hafif çıtır ekmek üzerine sürüldüğünde çırpılmış yumurtanın yumuşak dokusu ile harika bir uyum yakalanır.
  • Yanına dilimlenmiş avokado, zeytinyağı ve limon gezdirilerek sağlıklı bir kahvaltı tabağı oluşturabilirsiniz.
  • Üzeri için: ince kıyılmış frenk soğanı, rendelenmiş kaşar, beyaz peynir ya da keçi peyniri kullanabilirsiniz.
  • Renkli, dengeli ve ferahlatıcı bir sunum için kahvaltı tabağınıza ekleyin.
  • Hafif bir öğle yemeği ya da protein ağırlıklı bir atıştırmalık olarak da sunulabilir.
  Püf Noktası
  • Yüksek ısı yumurtaları lastik gibi yapar. En iyi sonuç için orta-düşük ateşte yavaş yavaş pişirin.
  • Arada bir, kenarlardan ortaya doğru yavaşça spatula ile çekin ki hem kremsi kalsın hem de fazla parçalanmasın.
  • Yumurtalar tamamen pişmeden ocaktan alın. Çünkü sıcak tava içinde pişmeye devam eder ve böylece ideal kıvam korunur.
  • Daha yumuşak, daha kremsi bir kıvam için yumurtaya 1-2 yemek kaşığı süt (veya 1 tatlı kaşığı krema) ekleyin.
  • Yumurtaları pişirmeden önce değil, pişirirken veya sonunda tuzlamak kıvamı daha iyi korur.
  • Yağ olarak tereyağı kullanmak lezzeti belirgin şekilde artırır.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Öğün Tercihleri Yumurtalı Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtalı Pırasa
Domatesli Kaşarlı Omlet
Sütlü Yumurta
Yumurta Mezesi
Yumurtalı Domates Dolması
Patatesli Sucuklu Yumurta