Bıldırcın Yumurtası Topları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bıldırcın Yumurtası Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Dış hamuru için:

Kızartmak için:

Hardallı sos için:


Bıldırcın Yumurtası Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri orta ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra ezerek püre haline getirin. Yumurta akını, unu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Bıldırcın yumurtalarını küçük bir tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Su kaynayınca 2 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan alın. Yumurtaları içinden süzerek alın, soğuk suyun altında tutun. Daha sonra bıldırcın yumurtalarının kabuğunu soyun.
  3. Hazırladığınız patates püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yassılaştırın, ortasına kabuğunu soyduğunuz bıldırcın yumurtalarından bir tanesini yerleştirin. Yumurtanın etrafını tamamen patates püresi ile kaplanacak şekilde hamuru kapatın. Malzeme bitene kadar aynı şekilde işleme devam edin. Unu geniş bir tabağa alın. Püre ile kapladığınız bıldırcın yumurtalarını un üzerinde yuvarlayın ve fazla unu silkeleyip kızgın yağda kızartın.
  4. Hardallı sos için, tüm malzemeyi bir kasede karıştırın ve kızarmış bıldırcın yumurtası toplarının yanında servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kızartma Tarifleri Yumurtalı Tarifler Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Yumurtalı Ekmek
Ispanaklı Omlet
Patatesli yumurta
Taze Otlu Frittata
Pesto Soslu Yumurta
Yumurtalı Soğan Kavurması