Yoğurtlu Semizotu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Semizotu bahar aylarında ekilen, yaz aylarında ise tezgahlardan eksik olmayan yeşil, ekşi ve süper lezzetli bir sebzedir. Binbir türlü salatası yapıldığı gibi yemeği ve çorbası da yapılır. Kendine özgü tada sahip olan semizotu özellikle salatalarda meyvelerle müthiş uyum gösterir. Salatası yaygın olarak zeytinyağlı, domatesli, meyveli ya da yoğurtlu olarak yapılır. Yoğurtlu olarak yapılan semizotu salatası genelde meze olarak tüketilir. Sarımsaklı yoğurt ile çok yakışan yoğurtlu semizotu salatası tarifini sizler için hazırladık. Hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Yoğurtlu Semizotu Kaç Kaloridir?

Bir porsiyon yoğurtlu semizotu salatası yaklaşık 90 kaloridir.

Yoğurtlu Semizotu Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu Semizotu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süzme yoğurdun içine 1 tane yeşil limon suyunu ekleyip karıştırın. Bir büyük salatalığı, salata kasesine rendeleyin.
  2. Taze sarımsağı bir tutam tuz ile havanda dövün ve yoğurda karıştırıp rendelenmiş salatalığın üzerine dökün.
  3. Yıkanıp ayıklanmış olan semizotlarını da koyup harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine kuru nane serpin ve nane yağı gezdirerek servis yapın.
  Servis Önerisi

Yoğurtlu semizotu salatasının yanında fırında ya da ızgara balık, köfte, börek ya da ekşi mayalı ekmek iyi gider. 

  Püf Noktası
  • Sarımsak çok yakışır ancak koymak zorunda değilsiniz. 
  • Lime yerine limon suyu kullanabilirsiniz. Ancak lime limona göre daha tatlı olduğu için limon kullanıyorsanız miktarını biraz azaltmanız gerekebilir. 
  • Kuru nane yerine yeşil nane kullanarak semizotunun yanında kullanabilirsiniz. 
  • Nane yağı için taze nane ve zeytinyağını blenderdan geçirdikten sonra süzmeniz gerekir. 

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Meze Tarifleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları