Ayranlı Çıtır Tatlı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayranlı Çıtır Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Üzeri için

Ayranlı Çıtır Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Muzları püre haline gelinceye kadar blenderdan geçirip geniş bir karıştırma kabına alın. Un, yumurtalar, eritip soğuttuğunuz tereyağı, vanilya esansı ve ayranı ilave edip bir mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpın. Kızartmak için tereyağını bir tavada eritin. Tavaya kare bir kalıp yerleştirin ve kalıbın içne harçtan yarım kepçe kadar dökün. Hamurların her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerini petek balı ve çırpılmış yoğurt ile süsleyin. Pudra şekeri serpip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kızartma Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması
Pani Puri
Klasik Patates Kızartması