Zerdeçallı Nohut Çorbası
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zerdeçallı Nohut Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Zerdeçallı Nohut Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanı soyup çok ince kıyın. Tereyağını ve zeytinyağını tencereye aktarın. Yağlar ısınınca soğanı ilave edin. Çok kısık ateşte 20 dakika boyunca, karamelize olana dek pişirin. İrice doğranmış patatesi ve önceden haşlanmış nohudu ekleyin. Üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Orta ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender’dan geçirip pütürsüz bir kıvam elde edin. Tekrar ocağa alıp tuzunu ve zerdeçalı ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra kremayı ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, servis önerileri ve püf noktaları ile klasik nohut çorbasını da deneyebilirsiniz.

İsteğe göre servis sırasında, üzeri için çırpılmış krema veya labne peyniri ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Diyet Yemekleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası