Üç Lezzet Çorbası
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üç Lezzet Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Üç Lezzet Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kırmızıbiberleri yağlı kağıt üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında közleyin. Közlenen biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak doğrayın. Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. İnce doğradığınız pırasa ve sarımsakları ilave edip 2-3 dakika kavurun. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız patatesleri ilave edin. 3-4 dakika kavurduktan sonra üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyin. Defne yapraklarını ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine közlediğiniz kırmızıbiberi ekledikten sonra defne yapraklarını tencereden alın. Yumuşayan sebzeleri ezip pürüzsüz hale getirin. Tuz, karabiber ve köriyi ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kruton ekmek ve kıvırcık maydanoz ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası