Terbiyeli Patlıcanlı, Tavuk Etli Çorba
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Terbiyeli Patlıcanlı, Tavuk Etli Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Üzeri için

Terbiyeli Patlıcanlı, Tavuk Etli Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra tavla zarı şeklinde doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra ayçiçek yağında kızartın ve kağıt havlu üzerine alın. Tencereye tereyağını alıp ısıtın. Üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Tavla zarı şeklinde doğranmış kırmızıbiberi de ekledikten sonra 1-2 dakika pişirin. Tavuk etlerini tavla zarı şeklinde doğrayıp tencereye ilave edip soteleyin. Etler yumuşadıktan sonra üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuk eti yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tavuk eti piştikten sonra kızarttığınız patlıcanları da ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Terbiye için gerekli malzemeleri karıştırın ve kaynayan çorbaya azar azar aktarın ve hızlıca karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Kaselere paylaştırıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası