Tavuk Etli Yeşilli Çorba
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Yeşilli Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Etli Yeşilli Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk göğüs eti ile suyu geniş bir tencereye alın. Orta ateşte, yarım saat pişirin. Tavuk etlerini kaynayan suyun içinden alın, ılınınca elinizle kaşığa sığacak boyutta didikleyin. Suyunu çorba yapımı için ayırın.
  2. Sıvı yağ ile tereyağını bir tencerede ısıtın. Yaprak yaprak doğradığınız arpacık soğanları, kereviz sapını ve salçayı ilave ederek kavurun. Ayırdığınız tavuk suyundan alarak tencerenin içine (Yaklaşık 1.5 lt kadar) ilave edin. Çorbanın suyu kaynayınca yeşil mercimeği ekleyin. 20 dakika haşlayın.
  3. En son ıspanak kökünü, yüksük makarnayı ve nar ekşisini, tuzu ve karabiberi ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası