Sumak Ekşili Tarhana Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Fikret Özdemir’in yorumuyla muhteşem bir çorba tarifi. Sumak ekşisiyle yapılan tarhana çorbası.

Daha fazlası için tarhanalı tariflere göz atın.

Sumak Ekşili Tarhana Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Sumak Ekşili Tarhana Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tarhanayı tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip ıslanması için bekleyin. Islanan tarhanayı ocağa alın ve yumuşayıp, dağılana kadar düşük ateşte karıştırarak pişirin. 
  2. Ardından blenderden geçirin ve içine nohut ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  3. Tereyağını bir tavada eritin ve kuru nane ile pul biberi ekleyerek kavurun. Pişen tarhana çorbasının üzerine ekleyin ve çorbayı ateşten alarak sıcak servis edin.
  4. Beyaz şalgamlı tarhana çorbası yapmak için küp küp doğranmış şalgamı pişmekte olan çorbanın içine, pişmesine 10 dakika kala ekleyerek pişirin.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası