Pirinçli Tavuk Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Soğuk kış günlerinde sıcak ve besleyici bir başlangıç yapmak isteyenler pirinçli tavuk çobasını deneyebilir. Eğer klsik tel şehriyeli çorba yapmak istserseniz tarifimize göz atabilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız pirinçli tavuk çorbasının yapımı ve malzemeleri aşağıda. 

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Pirinçli Tavuk Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuğu geniş bir tencereye alın. 
  2. Piyazlık doğranmış soğan, su, limon suyu ve defne yaprağını ekleyip 40 dakika pişirin. 
  3. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Haşladığınız tavuğu tencereden alın. 
  4. Kemikleri ve tavuk derisini ayırın. 
  5. Tavuğun etlerini küçük parçalara bölüp tekrar tencereye ekleyin. 
  6. Küçük doğranmış kırmızı biber, kişniş, kimyon, limon kabuğu rendesi ve dövülmüş sarımsağı ilave edin.
  7. Bir kaç dakika pişirip ocaktan alın. 
  8. Kaselere paylaştırıp üzerine haşlanmış pirinç ve ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.
  Püf Noktası
  • Eğer bir gün öncesinden kalmış pirinç pilavınız varsa bu çorbayı yaparak değerlendirebilirsiniz.
  • Her zaman bütün malzemeleri temin edemeyebilirsiniz ama sorun değil, böyle durumlarda alternatiflerden de yararlanabilirsiniz.
  • Çorbanızı hazırlarken tavuk suyu kullanmanız tavsiye edilir. Böylelikle hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı bir çorba yapabilirsiniz.
  • Damak zevkinize göre tarifleri farklılaştırarak çok lezzetli ve şifalı bir çorba tarifi oluşturabilir, evinizdeki malzemeleri kullanarak değişik bir tat yaratabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Etli Çorba Tarifleri Öğle Yemeği Tavuk Yemekleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası