Patates Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İftar yemekleri arasında çorbalar başlangıç olarak iftar sofralarının vazgeçilmezidir. 

Farklı tatlar için, değişik çorba tariflerine göz atın.

Patates Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Patates Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan, havuç ve kerevizi soyup ikiye kesin. Patatesleride soyup küp şeklinde doğrayın. Kemikleri yıkayıp geniş bir tencereye alın.
  2. Üzerine su, defneyaprakları ve doğranmış sebzeleri ilave edin. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri süzgeç yardımıyla alın.
  3. Sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin.
  4. Sebzeleri tencerenin içinden alın. Suyunu süzüp patatesleri bu suyun içine tekrar ekleyin. Mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  5. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Patates püresini azar azar ilave ederek 10 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alın.
  6. Üzeri için tereyağını eritip nane ve toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Peksimet ekmeğini her kasenin üzerine yerleştirin.
  7. Üzerine tereyağı ile kavrulmuş baharat karışımını gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.
  8. Alternatif olarak kekikli patates çorbasını da deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Patatesli Tarifler Sebzeli Çorbalar Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası