Mangır Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Niğde'ye özgü çok eski bir lezzettir. Mangır, çorbalarda kullanılan, eriştenin küçük kare şeklinde kesilmiş adıdır. Pekmez kullanıldığı için tatlı bir çorba olan Mangır Çorbası yemeklerlerden sonra, yada ara öğünlerde tercih edilir. Niğde’li @dogalannelezzetleri Birgül Şahiner’in birebir hazırladığı kendi tarifi.

Mangır Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Mangır Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yarım tencere kaynayan suya mangırı ilave edip 5 dakika kaynatılır.
  2. Sonra pekmez ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılır. Yıkanmış ve ikiye bölünmüş kayısılar ilave edilir 5 dk kaynatılır.
  3. Ayrı bir tavada zeytinyağı eritilir ve bir çay bardağı mangır pembeleşinceye kadar kavurulur.
  4. Mangır çorbasının üzerine ilave edilerek kıvam alınca altı kapatılır.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası