Kremalı Ve Zencefilli Patates Çorbası
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı Ve Zencefilli Patates Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kremalı Ve Zencefilli Patates Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bir yemek kaşığı tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede eritin. Üzerine iri küp şeklinde doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Soğanlar yumuşayınca kabuklarını soyup yine küp şeklinde doğradığınız patatesleri ve zencefili ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Patateslerin rengi hafif döndükten sonra üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya suyu, tuzu, karabiberi ve fesleğen yapraklarını ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra el blenderin’den geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Tekrar ocağa alıp kaynatın. Üzerine 1 çay bardağı krema ekleyip karıştırmaya devam edin. Su yeterli gelmezse tekrar sıcak su ilave edin. 2 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp kaselere aktarın. Fesleğen yaprakları ile süsleyin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası