Kremalı Karnabahar Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kremalı Karnabahar Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel çorbayı yemek tarifleri  listenize eklemeyi unutmayın...

Karnabaharı temizleyip saplarını çiçeklerinden ayırın. Pırasayı temizleyip ince doğrayın. Patatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Karnabahar sapları, pırasa ve patatesi ekleyip 2-3 dakika devamlı karıştırarak kavurun. Üzerine suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Tencereyi ocaktan alıp sebzeleri pütürsüz kıvama gelinceye kadar ezin. Kremayı ekleyip iyice karıştırın. Tuz serpip 3-4 dakika dinlendirin.

Havucu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Taze soğan saplarını verev kesin. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerini havuç ve taze soğanla süsleyin. Sıcak servis yapın.

Kakaolu hamuru 20 cm çapında yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Hamuru çatalın ucuyla yer yer delin. Üzerine elmaları sosuyla birlikte ilave edin. Çikolata parçalarını serpiştirin. Üzerine antep fıstıklı hamuru elinizle açarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Antepfıstığı ile servis yapın.

Hafif bir tat istiyorsanız, sade karnabahar çorbasını da deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası