Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dövme, yeşil mercimek ve nohudu ayrı kaplarda akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yine ayrı kaplarda haşlayın.
  2. Patates ve domatesin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Patlıcanı alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sivribiberleri kıyın. 
  3. Yoğurt, yumurta, 3 kaşık sıvıyağ ve unu bir kapta çırpın. Suyu tencereye alıp karışımı ekleyin. Dövme, yeşil mercimek ve nohudu ilave edip karıştırın.
  4. Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Patlıcan, domates ve sivri biberi ekleyin. Arada bir karıştırarak pişirin. Tuz ekleyip tencereyi ocaktan alın.
  5. Kalan sıvı yağda naneyi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, standart malzemelerle hazırlanan erişteli yoğurt çorbasını da notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yoğurtlu Tarifler Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Bakliyat Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler İç Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası