Kaju Fıstıklı Karnabahar Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kaju, karnabahar, zeytinyağı ve baharatlarla hazırlanan bu çorba, bol malzemesiyle iftar sofralarında mutlaka yer verilmesi gereken tariflerden biridir.

Farklı bir versiyonu olan körili karnabahar çorbası tarifine de göz atın.

Kaju Fıstıklı Karnabahar Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Kaju Fıstıklı Karnabahar Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın. Soğanı ekleyerek karamelize olana kadar soteleyin. Ardından bir miktar su ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin. 
  2. Sarımsak ve karnabaharı ilave edip 5 dakika süreyle soteleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırdıktan sonra suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. 
  3. Ocağı kısın ve kapağını kapatın. 20-25 dakika, karnabahar yumuşayana kadar pişirin. İçinden defne yapraklarını çıkarın ve el blenderı yardımıyla pürüzsüz olana kadar çekin.
  4. Çorbanın daha koyu kıvamlı olmasını isterseniz un ve limon suyunu çırpıp çorbanın içine ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirin. Üzerine biraz zeytinyağı, kavrulmuş kaju fıstığı ve maydanoz serperek servis edin.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Çorbalar Kuruyemişli Tarifler Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası