İskorpit Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İskorpit Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Balığı haşlamak için

Çorba için

İskorpit Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balığı temizleyip yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine, limon suyu, sirke, tuz ve su ekleyip 5 dakika haşlayın.
  2. Haşlanan balığın derisini ve kılçıklarını temizleyin. Balığı haşladığınız suyu çorbada kullanmak üzere ayrı bir tencereye alın.
  3. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  4. Küp doğradığınız patates, küçük parçalara böldüğünüz balık, pirinç ve ince kıydığınız dereotunu ilave edin.
  5. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası