Haluçka Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Samsun mutfağıyla özdeşleşen haluçka, hamur, nohut ve tavuk eti ile hazırlanan bir yemektir. İsteğe göre tavuk yerine kırmızı et de kullanılabilir. Genellikle başlangıç menülerinde sunulan haluçka çorbası, Samsun ve çevresinde sık sık tüketilir. Samsun’un yanı sıra Kastamonu mutfağında da büyük bir ilgi görür. Malzemeler hazırsa, haluçka çorbası tarifine geçebiliriz. 

Alternatif olarak göce çorbası ve telbine çorbası tarifine de göz atın.

Haluçka Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru İçin:

Haluçka Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk bir tencere içerisinde haşlanır.
  2. Soğuduktan sonra didiklenir.
  3. Derin bir kasede hamurun malzemeleri yoğurulur.
  4. Yoğurulan hamurdan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanır. (Şekli ve boyutu arpa şehriye şeklinde olmalıdır.)
  5. Un serpilmiş bir tepsiye hamurlar koyulur. (Yapışmaması için)
  6. Unlar hamurdan elenir ve kaynamış tavuk suyuna eklenir.
  7. Tüm hamurlar suyun yüzeyine çıktığı zaman tavuk ve nohut eklenir.
  8. Ayrı bir tava içerisinde salça yağ ile kavrulur.
  9. Kaynayan suya salçada eklendikten sonra 10 dk karıştırılarak pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Etli Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası