Ekşi Kremalı Ve Turşulu Sebze Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hafif ekşi ve lezzetli sebze çorbasına iftar sofralarınızda yer açın. Salatalık turşusu, havuç, patates ve krema ile hazırlanan bu çorbayı, mutlaka deneyin.

Kremalı sebze çorbası tarifine de göz atın.

Ekşi Kremalı Ve Turşulu Sebze Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Ekşi Kremalı Ve Turşulu Sebze Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta boy bir kapta krema, un ve turşu suyunu çırpın.
  2. Tereyağını büyük yapışmaz tavada ve orta ateşte ısıtın. Soğan ile havucu ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 7-8 dakika soteleyin. Salatalık turşusunu ilave edip 3 dakika daha pişirin.
  3. Bu arada, büyük bir tencereye sebze veya tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Ardından patates küplerini ilave edin, ısıyı orta seviyeye düşürün ve 10 dakika pişirin. 
  4. Sotelenmiş sebzeleri, tuz, karabiber, ekşi krema ve un karışımını patatesle birlikte tencereye alın ve patates yumuşayana kadar pişirin. Ateşten alın ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası