Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı

Diyetten Fazlası

Lezzet.com.tr Yazarı info@diyettenfazlasi.com
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan diyabet hastaları için nefis bir ana yemek tarifi.

Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru bir kaseye alın, üstünü örtecek kadar sıcak su ekleyip, 30 dakika bekletin.
  2. Çeri domatesleri 4’e bölüp, pişmiş nohutla karıştırın.
  3. Fesleğeni de ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ilavesi yapın, harmanlayın.
  4. Bulguru karıştırarak kabartın ve ilave edin.
  5. Son olarak kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve damak tadınıza göre ekstra ilave edeceğiniz tuz ve karabiberi ekleyin. (2 porsiyon çıkar.)

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler Domatesli Tarifler Bakliyat Tarifleri Pilav Tarifleri