Bezelyeli Kinoa Pilavı

Diyetten Fazlası

Lezzet.com.tr Yazarı info@diyettenfazlasi.com
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bir vejetaryen için besleyici ve lezzetli bir ana yemek olabildiği gibi bir ana yemek yanına eşlik edecek bir garnitür olarak da kullanılabilen çok yönlü bir yemektir. 

Bezelyeli Kinoa Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Bezelyeli Kinoa Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta ateşte zeytinyağında soğan ve sarımsağı 3 dk soteleyin.
  2. Zerdeçal ve köriyi de ekleyip karıştırın.
  3. Su, tuz ve karabiber ilave edip, kaynama noktasına getirin.
  4. Kinoayı önce soğuk sudan geçirip yıkayın, ardından kaynar suya atıp, karıştırın ve pişmeye bırakın. 
  5. 10 dk pişirin, ardından bezelyeleri de ekleyip karıştırın, 5 dk daha pişirip, tüm suyu çektiğinden emin olun.
  6. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Pilav Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Vejetaryen Yemekleri Kinoalı Tarifler