Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Başak Okşak Lezzet Online Yayın Yönetmeni
0 Tarif       4 Takipçi
“Ustaya Sorduk” isimli mini video röportaj serimizin bu bölümünde Başak Okşak, Murat Bozok’a restoran veya kafe açmak için neler yapmak gerektiğini soruyor.

Şef Murat Bozok, kafe ve restoran açmak isteyenlere şu tavsiyelerde bulundu:

''Öncelikle açmayın derim. Biz bunu profesyonel olarak danışmanlık şeklinde yapıyoruz. O yüzden restoran açmak isteyen kişiye ilk sorum ''Başında duracak m��sınız?'' olur. Eğer başında durmayacaksanız, onun başında duracak çok güvendiğiniz bir kişi var mı diye soruyorum. Eğer bunlar yoksa hiç açmayın derim. 

İkinci olarak ''Aklınızdaki bütçe nedir?'' diye sorarım. Eskiden daha bireysel kişiler gelip cafe veya restoran açmayı düşünüyordu, ancak şimdilerde daha çok kurumsal kişiler yatırım amacıyla bir yerler açmayı düşünüyor. Eskiden restoran açmak çok kolaydı, bu yüzden bütçenin ne olduğunu belirlemek çok önemli.

İlk iki sorunun ardından ''Restoran veya cafeyi nerede açmak istiyorsunuz?'' diye sorarım. Açmak istediğiniz yerde bu mekana karşı böyle bir talep yoksa, mekanın orada açılmasını istemiyoruz.

Tüm bunların ardından farklı sorular sorarak karşımızdaki kişinin ruhunu ve isteklerini anlamaya çalışıyoruz.'' 

Haber Kategorileri

Söyleşiler

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?