Tatlı hamur işi yapmanın püf noktaları
Tarifleri her ne kadar kolay olsa, kat karıştır ya da yoğur gibi gözükse de tatlı hamur işi pişirmenin birçok püf noktası var. Gelin işin inceliklerine bir göz atalım...
  1. Eğer hamuru kendiniz açarak bir tatlı hazırlıyorsanız tereyağı kullanmalısınız. Böylelikle hem hamurunuzun kıvamı daha güzel olur hem de tatlınız daha lezzetli olur.
  2. Hamurunuzu açarken oklavanıza ya da merdanenize yapışmasın istiyorsanız hamurunuzu ara ara unlamalısınız.
  3. Revani ya da yoğurt tatlısı gibi yumuşak kıvamlı tatlılar yapıyorsanız mutlaka soğuduktan sonra dilimlemelisiniz. Aksi takdirde tatlınız dağılabilir.
  4. Eğer kuruyemişli bir tatlı hazırlıyorsanız kuruyemişlerinizi kavurmadan kullanmalısınız.
  5. Hazırladığınız tatlı hamurlarınızın içine bir tutam kadar tuz koyarsanız tatlınız daha da lezzetli olur.
  6. Eğer tatlınız şekerlendi ise atmak yerine tatlınızı süt dolu bir kaba alın ve en az iki saat bekletin. Hem şekerlenme ortadan kalkacak hem de süt tatlınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
  7. Hazır yufka ile yapacağınız hamur tatlılarınızın daha çıtır olmasını istiyorsanız yufkaların üzerine birer damla limon sıkabilirsiniz. 
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 10.0px Times; color: #000000} span.s1 {font-kerning: none}

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Atmıyoruz
Elma kabuklarını atmıyoruz
Limon kabuklarını atmayın!
Kuşkonmaz bitkisini pişirme teknikleri
Kuzu gerdan pişirme tekniği
Kuzu kaburga pişirme tekniği