Yüksük Çorbasının Malzemeleri Nelerdir?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Yüksük çorbası, özellikle Adana, Mersin ve Kahramanmaraş yöresinde yapılan, hem çorba hem de doyurucu bir yemek olarak bilinen geleneksel bir lezzettir. Gelin, yüksük çorbasının malzemelerine birlikte göz atalım.

Adını, içine konan küçük mantıların şeklinin terzilerin kullandığı “yüksük” (parmağa geçirilen dikiş aparatı) ile benzerliğinden alan yüksük çorbası, çoğunlukla nane ve tereyağlı sos ile lezzetlendirilir. Yüksük çorbasının en karakteristik özelliği, çorbanın içinde hem hamur (mantı) hem de bakliyat (nohut) bulunmasıdır. Bu sayede tek başına oldukça besleyici ve doyurucu bir öğün haline gelir.

''Yüksük çorbası püf noktaları ve yüksük çorbasının yanına ne gider?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Yüksük Çorbasının Malzemeleri Nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?