Yer Elması En Kolay Nasıl Soyulur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yer elmasını soymanın en kolay yolu, önce iyice yıkamak ve gerekirse kısa süre haşlamaktır. Haşladıktan sonra cildi yumuşar ve bıçak veya sebze fırçasıyla soyulması kolaylaşır. Dikkatli ve kontrollü soyma, elinizi kesmeden işlemi tamamlamanızı sağlar. Son olarak soyulan yer elmasını durulayıp kurulayarak pişirmeye veya tüketime hazır hale getirebilirsiniz.

Yer elmasının girintili ve çıkıntılı kabuğu nedeniyle küçük bir bıçak kullanmak işinizi kolaylaştırır. Sebze fırçası ile nazikçe ovalamak, kalan kabukları temizlemenize yardımcı olur. Haşlama veya mikrodalga ile hafif yumuşatma, soyma süresini kısaltır. Soyma işlemi bittikten sonra yer elmasını kurulayarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı