Yemekteki Salça Ekşiliği Nasıl Giderilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Salça, yemeklere derinlik ve renk katarken bazen beklenmedik bir ekşilik de bırakabilir. Özellikle domates salçası, fazla kullanıldığında ya da yeterince pişirilmediğinde yemeğin tadında istenmeyen bir asidite yaratabilir. Peki; yemekteki salça ekşiliği nasıl giderilir?
Yemekteki Salça Ekşiliği Nasıl Giderilir?

Yemekteki salçanın ekşi tadı tüm lezzeti gölgeleyebilir. Ancak birkaç basit mutfak hilesiyle bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. Süt ürünleri kullanımı, çok az karbonat eklemek gibi püf noktaları bu noktada işe yarayacaktır. Peki; yemekteki salça ekşiliği nasıl giderilir? İşte detayları!

salça

Biraz Şeker Ekleyin

Az miktarda toz şeker, salçanın ekşiliğini dengeler. Tatlılık katmadan asiditeyi bastırır.

Süt Ürünleri Kullanın

Biraz yoğurt, krema veya süt eklemek ekşiliği yumuşatır. Özellikle çorba ve soslarda işe yarar.

Patates Ekleyin

Kabukları soyulmuş çiğ patatesi yemeğe atıp bir süre pişirin; ekşiliği emebilir. Sonrasında çıkarabilirsiniz.

Karbonat (Çok Az)

Ufacık bir tutam karbonat asidi nötralize eder. Ancak fazla eklerseniz yemeğin tadı bozulabilir.

Sebze veya Su ile Seyrelti

Yemeğe doğranmış sebzeler (havuç, kabak gibi) veya biraz su ekleyerek ekşi tadı hafifletebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Zeytinyağlı Sarmada Salça Olur Mu?
  2. Yemeğe Salça Ne Zaman Konur?
  3. Salçalı Yemek Neden Bulanık Olur?
  4. Salçanın Küflenmemesi İçin Pratik Yöntemler
  5. Domates Salçasıyla 7 Dakikada 7 Lezzet

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Lalenin Soğanı Yenilebilir mi?
Et Kavurmaya Sıvı Yağ Konur Mu?
Hangi Tohumların Filizi Yenir?
Prenses Tatlısı Nerenin?
Tarak Tatlısı Nedir?
Zerde Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?