Yemeklere Un Neden Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mutfakta en sık kullandığımız malzemelerden biri olan un, sadece hamur işlerinin değil, pek çok yemeğin de temel yapı taşı olarak kabul ediliyor. Un; sadece kek ya da börekle sınırlı kalmıyor. Pek çok yemekte kıvamdan lezzete kadar gizli bir kahraman olarak rol alıyor. Peki; yemeklere un neden konur?
Yemeklere Un Neden Konur?

Çorbalardan soslara, köftelerden kızartmalara kadar geniş bir kullanım alanı bulunan un; kıvam verir, bağlayıcı olur, çıtırlık katar ve lezzeti derinleştirir. Peki; yemeklere un neden konur? İşte bilinmeyenler…

un

Kıvam Vermek

Çorba, sos ve yemeklerin koyulaşmasını sağlar. (Örneğin: beşamel sos)

Bağlayıcı Görevi Görür

Köfte ve benzeri tariflerde malzemelerin dağılmasını önler.

Kızartma Öncesi Kaplama

Et, balık veya sebzeye un kaplandığında dışı daha çıtır olur.

Hamur İşlerinin Temelidir

Börek, kek, kurabiye gibi tariflerde yapının oluşmasını sağlar.

Tat ve Renk Katkısı Sağlar

Kavrulduğunda yemeğe hafif tatlımsı bir aroma ve renk katar.

Şunlara da göz atın:

  1. Bu Taktiklerle Un Kurabiyesi Asla Dağılmıyor, Ağızda Eriyor!
  2. Mayalı Hamurun Püf Noktaları Nelerdir?
  3. Hamurun Kabarmasını Sağlayan 10 Etken
  4. Etli Ekmek Mi, Lahmacun Mu?
  5. Hamur Neden Lastik Gibi Olur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kurban Etini Ne Zaman Tüketmeli? Doğru Dinlendirme ve Sindirim Dengesi
Koyun Eti Kavurma Kokusunu Nasıl Giderebilirim?
Dalak Yemeği Nasıl Temizlenir?
Et Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Pişirme ve Saklama Önerileri
Kurban Bayramı’nda Sağlıklı Beslenmenin 7 Altın Kuralı
Kavurma Suyunu Çekince Ne Yapılır?