Yemeğin Yağını Ne Çeker?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yemeğiniz lezzetli ama yağı mı fazla kaçmış olabilir. Fazla yağı ise pratik yöntemlerle azaltmak mümkündür. Peki; yemeğin yağını ne çeker? İşte o 5 basit yöntem!

Özellikle kızartma veya sulu yemeklerde yağ miktarı bazen abartılı olabilir. Hem damak tadınızı korumak hem de daha hafif ve sağlıklı bir sofra hazırlamak için yemeğinizin fazla yağını almanın pratik yollarını vardır. Peki; yemeğin yağını ne çeker? İşte mutfakta işinize yarayacak 5 yöntem!

Kağıt Havlu Kullanımı

Yemeğin üzerine veya kenarına kağıt havlu yerleştirerek fazla yağı emmesini sağlayabilirsin. Özellikle kızartmalarda çok etkilidir.

Delikli Kaşıkla Süzme

Kızartmalarda ya da yağlı yemeklerde, malzemeleri yağdan çıkarırken delikli kaşık kullanarak fazla yağı süzebilirsin.

Buz veya Buzlu Kaşık Yöntemi

Yemeğin içine doğrudan değmeyecek şekilde buzla soğutulmuş bir kaşığı gezdirerek yüzeydeki yağı toplayabilirsin.

Buzdolabında Bekletme

Yağlı yemeği buzdolabında bekletince yağ üstte donar. Daha sonra donmuş yağı kolayca alabilirsin.

Marul veya Ekmek Kullanımı

Yağı çekmesi için yemeğin üzerine marul yaprağı ya da bayat ekmek parçası koyabilirsin. Kısa sürede yağı emer.

Şunlara da göz atın:

  1. Etin Acısını Ne Alır?
  2. Çok Ekşi Olan Yemeğe Ne Yapılır?
  3. 10 Dakikada Ne Pişirilir?
  4. Yemeğin Şekerini Ne Alır?
  5. Sulu Olan Yemeğe Ne Yapılır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?