Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuz, yalnızca dilimlenip tabakta sunulan bir meyve olmanın çok ötesinde… Hem tuzlu hem tatlı tariflerle kolayca buluşabilen bu serinletici meyve, mutfakta yaratıcılığın sınırlarını zorluyor. Salatalardan içeceklere, kanepelerden soğuk çorbalara, hatta reçele kadar uzanan bir lezzet yelpazesiyle sofralara ferahlık taşıyor. İşte karpuzla serinleten 10 tarif listesi...
Malzemeler:
Yapılışı:
Karpuz küplerinin üzerine küçük feta peyniri parçaları yerleştirin. Fesleğen veya nane yaprağı ile süsleyip kürdanla servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeler nazikçe karıştırın. Soğuk olarak, yaz sofralarına ferah bir eşlikçi olarak servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Karpuz blenderdan geçirilip süzün. Limon suyu ve tatlandırıcı ekleyin, soğuk suyla karıştırın. Buzla servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeler blenderda çekin. Soğutulup çorba kasesinde zeytinyağı ile servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeler blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Karpuz ve domates karıştırın, zeytinyağı ve baharatla tatlandırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Dondurulmuş karpuz parçaları blenderda kremsi hale gelene kadar çekin. İstenirse içine birkaç damla limon suyu ekleyip servis edin..
Malzemeler:
Yapılışı:
Karışım bir kaba dökülüp buzlukta 30 dakikada bir çatalla karıştırılarak 3-4 saatte kristal kıvam alana kadar dondurun ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Karpuz kabukları doğrayın, bir gece şekerle bekletin. Ertesi gün limon suyu ve baharat eklenip reçel kıvamına gelene kadar pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: