Yazın Yıldızı Karpuzla Serinleten 10 Tarif
Selin Hıdır
1196 Tarif       0 Takipçi
Yazın ferahlatıcı yıldızı karpuzla hazırlanan 10 pratik tarifle tanışın! Hem tatlı hem tuzlu alternatiflerle sofralarınıza hafiflik ve lezzet katın. İşte karpuzla serinleten 10 tarif listesi...
Yazın Yıldızı Karpuzla Serinleten 10 Tarif

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuz, yalnızca dilimlenip tabakta sunulan bir meyve olmanın çok ötesinde… Hem tuzlu hem tatlı tariflerle kolayca buluşabilen bu serinletici meyve, mutfakta yaratıcılığın sınırlarını zorluyor. Salatalardan içeceklere, kanepelerden soğuk çorbalara, hatta reçele kadar uzanan bir lezzet yelpazesiyle sofralara ferahlık taşıyor. İşte karpuzla serinleten 10 tarif listesi...

  1. Karpuzlu Feta Peynirli Kanepeler

Karpuzlu Feta Peynirli Kanepeler

Malzemeler:

  1. Karpuz (küp doğranmış)
  2. Feta peyniri
  3. Taze fesleğen veya nane

Yapılışı:
Karpuz küplerinin üzerine küçük feta peyniri parçaları yerleştirin. Fesleğen veya nane yaprağı ile süsleyip kürdanla servis edin.

  1. Beyaz Peynirli Karpuz Salatası

Malzemeler:

  1. Karpuz (küp doğranmış)
  2. Mozzarella peyniri
  3. Nane yaprağı
  4. Zeytinyağı, limon suyu, karabiber

Yapılışı:
Tüm malzemeler nazikçe karıştırın. Soğuk olarak, yaz sofralarına ferah bir eşlikçi olarak servis edin.

  1. Karpuzlu Limonata

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı karpuz püresi
  2. 1 su bardağı limon suyu
  3. 2 yemek kaşığı bal veya şeker
  4. Soğuk su, buz

Yapılışı:

Karpuz blenderdan geçirilip süzün. Limon suyu ve tatlandırıcı ekleyin, soğuk suyla karıştırın. Buzla servis edin.

  1. Karpuzlu Gazpacho (Soğuk Çorba)

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı karpuz
  2. 1 domates
  3. 1 salatalık
  4. 1 adet biber
  5. Birkaç nane yaprağı, tuz, zeytinyağı

Yapılışı:
Tüm malzemeler blenderda çekin. Soğutulup çorba kasesinde zeytinyağı ile servis edin.

  1. Karpuzlu Smoothie

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı doğranmış karpuz
  2. 1/2 muz
  3. 1/2 su bardağı yoğurt
  4. 1 tatlı kaşığı bal 
  5. Birkaç nane yaprağı

Yapılışı:
Tüm malzemeler blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın ve servis edin.

  1. Karpuzlu ve Fesleğenli Bruschetta

Malzemeler:

  1. Karpuz (minik küpler halinde)
  2. Domates
  3. Taze fesleğen
  4. Zeytinyağı, tuz, karabiber
  5. Kızarmış ekmek dilimleri

Yapılışı:
Karpuz ve domates karıştırın, zeytinyağı ve baharatla tatlandırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek servis edin.

  1. Karpuzlu Dondurma

Malzemeler:

  1. Doğranmış ve dondurulmuş karpuz

Yapılışı:
Dondurulmuş karpuz parçaları blenderda kremsi hale gelene kadar çekin. İstenirse içine birkaç damla limon suyu ekleyip servis edin..

  1. Karpuzlu Granita

Malzemeler:

  1. 3 su bardağı karpuz püresi
  2. 2 yemek kaşığı şeker
  3. 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Karışım bir kaba dökülüp buzlukta 30 dakikada bir çatalla karıştırılarak 3-4 saatte kristal kıvam alana kadar dondurun ve servis edin.

  1. Karpuz Kabuğu Reçeli

Malzemeler:

  1. Karpuz kabuğunun beyaz kısmı
  2. Şeker
  3. Limon suyu
  4. Karanfil veya çubuk tarçın 

Yapılışı:
Karpuz kabukları doğrayın, bir gece şekerle bekletin. Ertesi gün limon suyu ve baharat eklenip reçel kıvamına gelene kadar pişirin ve servis edin.

  1. Karpuz Sandviç

Malzemeler:

  1. 2 dilim kalın kesilmiş karpuz (çekirdeksiz)
  2. 1-2 yemek kaşığı peynir
  3. 2-3 dilim salatalık turşusu 

Yapılışı:

  1. Karpuz dilimlerini yuvarlak ya da kare şekilde kesin.
  2. Alt dilimin üzerinepeyniri yerleştirin.
  3. Üzerine salatalık turşusu dilimlerini yerleştirin.
  4. İsterseniz birkaç nane yaprağı ekleyip, az miktarda karabiber serpebilirsiniz.
  5. Diğer karpuz dilimini üzerine yerleştirin ve servis edin.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Masterchef Sercan Şahinoğlu Kimdir?
17 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Altıncı İsim Belli Oldu!
Çikolatalı Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 7 İpucu
Bisküvili Havuç Topları Yapmanın Püf Noktaları
Mantı Hamuru Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Supangle Yapmanın Püf Noktaları