Sıcak yaz günlerinde serinlemenin en tatlı yolu, hafif ve ferahlatıcı tatlılardan geçer. Fırın yakmadan, uzun saatler mutfakta zaman harcamadan da lezzetli tatlılar hazırlamak mümkün. Sütlü, meyveli ya da yoğurtlu alternatiflerle hem pratik hem de serinletici lezzetler sunan bu soğuk tatlılar, yaz sofralarının yıldızı olmaya aday. İşte yazın yenilebilecek 10 pratik soğuk tatlı listesi...
Malzemeler:
Yapılışı:
Bisküvileri rondodan geçirip tereyağı ile karıştırın, taban olarak kalıba yayın. Labne, krema, şeker, vanilin ve limon suyunu mikserle çırpın. Karışımı tabanın üzerine dökün. En az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Yoğurt, pudra şekeri ve vanilini çırpın. Krema ve çilekleri karışıma ekleyip karıştırın. Bardaklara paylaştırıp, en az 3 saat buzdolabında bekletin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Jöleyi paketteki tarife göre hazırlayın. Hafif ılınınca meyveleri ekleyin ve kalıplara dökün. Buzdolabında sertleşene kadar bekletin.
Muzlu Dondurma (Ev Yapımı)
Malzemeler:
Yapılışı:
Muzları dilimleyip dondurun. Dondurulmuş muzları, bal ve sütle blenderda pürüzsüz olana kadar çekin. Hemen servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Sütü kaynatın, irmik ve şekeri ekleyin, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Vanilini ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletip servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabında en az 4 saat (tercihen gece) bekletin. Üzerini taze meyveyle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Kremayı ve şekeri mikserle çırpın. Kahve ve vanilini ekleyip karıştırın. Karışımı kaselere bölüp buzlukta 3-4 saat bekletin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri blenderda püre haline getirin. Karışımı buzluğa koyup yarım saatte bir karıştırarak donmasını sağlayın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri blenderda karıştırın. Soğuk servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Sütü ve şekeri kaynatın. Ayrı kapta unu az su ile açıp süte ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tereyağı ve vanilin ekleyip karıştırın. Soğutup buzdolabına kaldırın ve servis edin.