Yaz İçin Hızlı ve Pratik 10 Tatlı
Selin Hıdır
1196 Tarif       0 Takipçi
Sıcak yaz günlerinde hem ferahlatıcı hem de kolayca hazırlanabilecek tatlı tarifleri arayanlar için ideal öneriler burada! İşte dondurmadan parfeye, meyveli jöleden fırınsız mus’a kadar uzanan yaz için hızlı ve pratik 10 tatlı...
Yaz İçin Hızlı ve Pratik 10 Tatlı

Yaz aylarında mutfakta uzun vakit geçirmek yerine, kolayca hazırlanabilen hafif ve serin tatlılar tercih edilir. Özellikle sıcak havalarda ağır hamurlu veya şerbetli tatlılar yerine, meyveyle ya da sütle hazırlanan ferah lezzetler öne çıkar. İşte yaz için hızlı ve pratik 10 tatlı...

  1. Limonlu Yoğurtlu Parfe

Limonlu Yoğurtlu Parfe

Malzemeler: Süzme yoğurt, yaban mersini, limon suyu, bal, sade bisküvi
Yapılışı: Yoğurt, limon suyu ve balı karıştırın. Bardağa bir kat karışım, bir kat ufalanmış bisküvi olacak şekilde dizin. Buzdolabında en az 1 saat soğutup üzerini yaban mersini ile süsleyip servis edin.

  1. Çilekli Chia Puding

Malzemeler: Süt, chia tohumu, bal, taze çilek
Yapılışı: Chia tohumlarını sütle karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında bir gece bekletin. Doğranmış çilek ekleyin ve servis edin.

  1. Mango Hindistan Cevizli Dondurma

Malzemeler: Olgun mango, hindistan cevizi sütü, bal
Yapılışı: Mangoyu püre haline getirin. Hindistan cevizi sütü ve bal ile karıştırın. Karışımı dondurma kalıplarına dökün ve dondurun ve servis edin.

  1. Buzlu Kavun Topları

Malzemeler: Kavun, limon suyu, taze nane
Yapılışı: Kavunu dondurma kaşığıyla top şeklinde çıkarın. Limon suyu ve nane ile karıştırıp dondurucuya alın. Donunca servis yapın.

  1. Fırınsız Çikolatalı Mus

Malzemeler: Yoğurt, kakao, bal
Yapılışı: Tüm malzemeleri çırpın, bardaklara paylaştırın. Buzdolabında en az 1 saat soğutun ve servis edin.

  1. Portakallı İrmik Tatlısı

Malzemeler: Süt, irmik, şeker, portakal kabuğu rendesi
Yapılışı: Tüm malzemeleri tencerede kıvam alana kadar pişirin. Kalıplara dökün, soğuyunca buzdolabında bekletip servis edin.

  1. Karpuzlu Jöle

Malzemeler: Karpuz suyu, jelatin ya da hazır jöle karışımı
Yapılışı: Karpuzu blenderdan geçirip süzün. Jöle karışımıyla birlikte karıştırıp kalıplara dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve servis edin.

  1. Sütlü Bademli Dondurma

Malzemeler: Süt, badem ezmesi, bal
Yapılışı: Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı hava almayan bir kaba koyup dondurucuya alın. Her yarım saatte bir karıştırarak kıvam almasını sağlayın ve servis edin.

  1. Narlı Yoğurtlu Tatlı

Malzemeler: Süzme yoğurt, bal, nar taneleri, ceviz içi
Yapılışı: Yoğurdu bal ile karıştırın. Üzerine nar taneleri ve ceviz serpip soğuk olarak servis edin.

  1. Muzlu Puding

Malzemeler: Hazır çikolatalı veya vanilyalı puding, süt, muz
Yapılışı: Pudingi paketteki tarife göre sütle pişirin. Ilındığında kaselere paylaştırıp dilimlenmiş muz ekleyin. Soğutup servis edin.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Masterchef Sercan Şahinoğlu Kimdir?
17 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Altıncı İsim Belli Oldu!
Çikolatalı Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 7 İpucu
Bisküvili Havuç Topları Yapmanın Püf Noktaları
Mantı Hamuru Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Supangle Yapmanın Püf Noktaları