Yassı Kadayıf Nasıl Saklanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yassı kadayıf, doğru şekilde saklandığında tazeliğini ve lezzetini uzun süre koruyabilir. Pişmemiş kadayıflar derin dondurucuda saklanarak ihtiyaç anında kolayca hazırlanabilir. Peki; yassı kadayıf nasıl saklanır? İşte yanıtı.

Pişirilmiş ama şerbetsiz hali buzdolabında birkaç gün bekletilip, istenildiğinde şerbetlenerek taze gibi servis edilebilir. Şerbetlenmiş kadayıflar ise hava almayan bir kapta buzdolabında muhafaza edilerek 3-4 gün boyunca tüketilebilir.

Pişmemiş Haliyle Saklama

Yassı kadayıfları pişirmeden önce aralarına yağlı kâğıt koyarak buzdolabı poşetine yerleştirin. Buzlukta 2-3 ay saklanabilir.

Pişmiş Haliyle Saklama

Şerbetlenmiş kadayıflar buzdolabında, kapalı bir kapta 3-4 gün tazeliğini korur.

Şerbetsiz Saklama

Pişirip şerbetlemeden buzdolabında 1 hafta kadar saklayabilir, servisten önce şerbetleyebilirsiniz.

Dondurucudan Çıkarma

Donmuş yassı kadayıfları buzdolabında çözülmeye bırakın, ardından kızartıp şerbetleyin.

Kapalı ve Serin Ortam

Kısa süreli (1-2 gün) saklamalarda hava almayan kaplarda serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

14 Aralık Masterchef All Star Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem