Yapışan Makarnayı Kurtarmanın 5 Tüyosu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Makarnanın yapış yapış olmasının en büyük nedeni nişastanın birbirine tutunmasıdır. Bunu önlemek için haşlama sırasında bol tuz kullanmak, makarnayı al dente süzmek ve hemen sosla karıştırmak etkili yöntemlerdir. Ayrıca haşlama suyundan biraz ayırmak, makarnanın kıvamını korumasına ve yapışmasını önlemesine yardımcı olur.

Makarnayı haşladıktan sonra bekletmemek ve hemen sosla karıştırmak, yapışmayı önlemenin pratik yollarından biridir. Soğuk suyla durulamak yerine sıcak sosla buluşturmak, hem lezzeti hem kıvamı korur. Fazla nişastalı suyu makarnaya eklemek, birbirine yapışmasını engeller ve daha pürüzsüz bir dokunuş sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak