Yağlı Kara Nasıl Yapılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Yağlı kara, özellikle İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yapılan yöresel bir yemektir. İsmi yöreden yöreye farklılık gösterebilir ve bazen farklı tariflere de "yağlı kara" denebilir. Gelin, ev yapımı yağlı kara tarifini birlikte inceleyelim.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çok sevilen yağlı kara yemeği, et, un ve kuyruk yağı ile yapılır. Yağlı kavurma olarak da bilinen bu yemeğin yapımında etler büyük büyük doğranır ve şişlere geçirilir. Genellikle közlenmiş domates, biber ve soğan eşliğinde sunulur. Şalgam ve ayranla birlikte tüketilen yağlı kara, mangalda veya tavada pişirilebilir. İşte, yağlı kara tarifi:

Malzemeler;

  1. 250 gram kuyruk yağı (veya iç yağı)
  2. 1,5 su bardağı un
  3. 1 çay kaşığı tuz
  4. (İsteğe göre) 100 gram kavurma veya kıyma

Yapılışı: Kuyruk yağını küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp kısık ateşte erimesini sağlayın. Tüm yağı bırakınca kalan tortuları (ciğirdek) çıkar ve sadece sıvı yağı bırakın. Kuyruk yağı iyice kızınca içine unu ekleyin. Sürekli karıştırarak unun rengi koyulaşana kadar (hafif kahverengi) kavurun. Tuzunu ekleyin. Eğer kavurma ya da kıyma kullanıyorsan, ayrı bir tavada pişirip en son ekleyebilirsiniz. Yağlı karayı, sıcak sıcak ayran veya turşu eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yağlı kara yemeği mangalda pişirilecekse, şişlere geçirerek de pişirmeyi deneyebilirsiniz.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı