Yağlama Malzemeleri Nelerdir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kayseri yağlaması, ince açılmış hamurların kat kat yağlanıp fırınlandığı bir hamur işidir. İç harcı genellikle kıyma, soğan ve baharatlardan oluşur. Servis edilirken üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülerek sunulur.

Yağlamanın hamuru un, su ve tuz ile hazırlanır. Kat kat açılan hamurlar arasına tereyağı veya sıvı yağ sürülür. Pişen yağlama yoğurt ve kızdırılmış salça sosu ile servis edilir.

Hamur için:

  1. 3 su bardağı un
  2. 1 su bardağı su (ılık)
  3. 1 çay kaşığı tuz

İç harç için:

  1. 250–300 g kıyma (tercihen dana veya kuzu)
  2. 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  3. 1–2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  4. Tuz, karabiber, isteğe bağlı kırmızı toz biber

Üzeri için (servis ve sos):

  1. Yoğurt
  2. Sarımsak (isteğe bağlı, yoğurda ezilir)
  3. Salça (domates veya biber salçası)
  4. Sıvı yağ veya tereyağı (salça sosunu kavurmak için)

Şunlara da göz atın:

  1. Yağlama Yaparken Kaçırmamanız Gereken İpuçları
  2. Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde
Ahşap Tahtalarda Temizlik ve Uzun Ömür Sırları
Çorba İçin Tavuk Nasıl Çözdürülür?