Üzümleri oda sıcaklığında sadece 1–2 gün muhafaza edebilirsiniz. Çürük veya yumuşamış taneleri ayırmak, kalan üzümlerin tazeliğini korur. Dondurulmuş üzüm, smoothie veya atıştırmalık olarak uzun süre kullanılabilir.
Yumuşamış, çürümüş veya küflü taneleri ayırın. Bir tane bozuksa çevresini de hızla etkiler. Üzümü buzdolabına koymadan yıkamayın. Su, küf riskini arttırır. Hava alabilen bir kap veya delikli plastik torba/klamshell kutu kullanın. Eğer sıkı plastik torba kullanacaksanız içine birkaç delik açın. Üzümler yüksek nem sever, buzdolabında sebze çekmecesine koymak iyidir. Kağıt havlu serip üzümü onun üzerine yerleştirmek fazla nemi dengeler. Buzdolabında sebze çekmecesi veya rafın daha soğuk olmayan, nemli kısmı idealdir.
Hafif suyla durulayın. İsterseniz 1 ölçü sirke ; 3 ölçü su karışımında 1–2 dakika bekletip sonra suyla durulayıp iyice kurulayın; bu, yüzeydeki kir ve sporları azaltır.
Üzümleri salkımdan ayırın, yıkanırsa tamamen kurulayın. Tek sıra halinde yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin, dondurun (tek tek donar). Donunca hava geçirmez bir kaba veya dondurucu poşetine aktarın. Doğrudan atıştırmalık, smoothie veya soğuk tatlılarda kullanılabilir.