Ustaya Sorduk: “Her Şey Tüketimi Kontrol Etmekle Başlıyor”
Lezzetli haberlerde bu haftaki ‘Ustaya Sorduk’ serisinin yeni bölümünde vegan restoran şefi Bahtiyar Büyükduman yer alıyor. Sürdürülebilirlik konusuna vurgu yapan şef, hem restoranlarda hem de evlerimizde sürdürülebilir bir mutfak için neler yapılabileceğini izleyenleriyle paylaştı.
Ustaya Sorduk: “Her Şey Tüketimi Kontrol Etmekle Başlıyor”

Vegan restoran şefi Bahtiyar Büyükduman açıkladı: ‘Kontrolsüz tüketim, üretimi de zorlaştıran bir şey, atığı artıran bir şey. Sürdürülebilirlik sadece gıdanın sürdürülebilirliği değil.’ Peki; sürdürülebilir bir mutfak için neler yapılabilir?

Sürdürülebilirliği desteklemek için sadece mevsiminde çalıştıklarını ifade eden Şef Bahtiyar Büyükduman, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Mevsiminde üretilen şeyi kullanmak hem ürünün sürdürülebilirliğini hem yemeğin hem kültürün hem ekonominin sürdürülebilirliğini sağlıyor. Mevsiminde olmayan şey daha pahalı. Mevsiminde olmadığı için daha farklı ihtiyaçlarla büyütülüyor.”

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Viral Olan Limon Tatlısı Tarifi Nedir?
Türklerin En Sevdiği Tatlı Nedir?
Taste Atlas'a Göre Kokoreç 3. Sırada: Listenin 1 ve 5'incisi Dikkat Çekti!
Pazar Kahvaltısının Yıldızı: Pankek
Kavurma Eti Hayvanın Hangi Bölgesinden Yapılır?
Kavurmaya Soğan Konur Mu?