Geleneksel tariflerde çoğu zaman temel malzeme olarak yer alan un, bazı özel beslenme tercihlerinde veya hassasiyetlerde yerini yaratıcı alternatiflere bırakabiliyor. Glütensiz beslenenler, rafine undan uzak durmak isteyenler ya da mutfakta farklı tatlar keşfetmeyi sevenler için un kullanmadan harikalar yaratmak mümkün! Fıstık ezmesinin başrolde olduğu pratik bir kurabiye, yoğun çikolata lezzeti sunan unsuz bir ıslak kek ve kahvaltılara yepyeni bir soluk getirecek muzlu krep hepsi kolay malzemelerle, kısa sürede hazırlanıyor. İşte un kullanılmayan 3 muhteşem tarif...
Malzemeler:
Yapılışı:
Fırını 180°C’ye ısıtın. Tüm malzemeleri karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koyun. 8–10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dışı çıtır, içi yumuşacık kurabiyeleriniz hazır.
Malzemeler:
Yapılışı:
Muzları çatalla ezin. Yumurtaları ekleyin ve çırpın. Kakao, eritilmiş çikolata ekleyip karıştırın. Karışımı fırın kabına döküp 180°C’de 20–25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Muzu ezin, yumurtalarla birlikte pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Tavayı hafifçe yağlayın. Krep hamurunu dökün ve iki tarafı da pişirin. Üzerine bal, fındık, meyve veya yoğurtla servis yapabilirsiniz.