Un Kullanılmayan 3 Muhteşem Tarif
Selin Hıdır
1551 Tarif       0 Takipçi
Unu hayatınızdan çıkarmak zorunda kaldıysanız ya da daha hafif alternatifler arıyorsanız, bu tarifler tam size göre. Glütensiz beslenenlerin ve yenilikçi mutfak meraklılarının favorisi olacak. Pratik malzemelerle hazırlanan bu lezzetler, un kullanılmadan da mutfakta neler başarılabileceğini gösteriyor! İşte un kullanılmayan 3 muhteşem tarif...
Un Kullanılmayan 3 Muhteşem Tarif

Geleneksel tariflerde çoğu zaman temel malzeme olarak yer alan un, bazı özel beslenme tercihlerinde veya hassasiyetlerde yerini yaratıcı alternatiflere bırakabiliyor. Glütensiz beslenenler, rafine undan uzak durmak isteyenler ya da mutfakta farklı tatlar keşfetmeyi sevenler için un kullanmadan harikalar yaratmak mümkün! Fıstık ezmesinin başrolde olduğu pratik bir kurabiye, yoğun çikolata lezzeti sunan unsuz bir ıslak kek ve kahvaltılara yepyeni bir soluk getirecek muzlu krep hepsi kolay malzemelerle, kısa sürede hazırlanıyor. İşte un kullanılmayan 3 muhteşem tarif...

  1. Fırınlanmış Fıstık Ezmeli Kurabiye

Fırınlanmış Fıstık Ezmeli Kurabiye

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı fıstık ezmesi (şekersiz tercih edebilirsiniz)
  2. 1/2 su bardağı esmer şeker (veya hindistan cevizi şekeri)
  3. 1 adet yumurta
  4. Yarım çay kaşığı karbonat (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Fırını 180°C’ye ısıtın. Tüm malzemeleri karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koyun. 8–10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dışı çıtır, içi yumuşacık kurabiyeleriniz hazır. 

  1. Unsuz Islak Kek (Un’suz Brownie Tadında)

Malzemeler:

  1. 2 adet muz (olgun)
  2. 2 adet yumurta
  3. 3 yemek kaşığı kakao
  4. 50 g bitter çikolata (eritilmiş)

Yapılışı:

Muzları çatalla ezin. Yumurtaları ekleyin ve çırpın. Kakao, eritilmiş çikolata ekleyip karıştırın. Karışımı fırın kabına döküp 180°C’de 20–25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis edin. 

  1. Unsuz Krep

Malzemeler:

  1. 1 adet olgun muz
  2. 2 adet yumurta
  3. 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Muzu ezin, yumurtalarla birlikte pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Tavayı hafifçe yağlayın. Krep hamurunu dökün ve iki tarafı da pişirin. Üzerine bal, fındık, meyve veya yoğurtla servis yapabilirsiniz. 

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

25 Ağustos Masterchef Özeti: Takım Kaptanları Kimler Oldu?
Havuç Tarator Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
Islak Hamburger Nasıl Çıktı?
Islak Hamburger Malzemeleri Nelerdir?
Ağlayan Pastaya Kakao Yerine Ne Konur?
Loempia İçinde Ne Var?