Uçak Yemeklerinin Tadı Nasıl Daha İyi Hale Gelir? Oxford Profesörü Yeni Bir Yolunu Buldu
Oxford profesörü uçak yemeklerinin tadını daha iyi hale getirmenin yeni bir yolunu buldu. İşte, haberin detayları...

Oxford profesörü uçak yemeklerinin tadını daha iyi hale getirmenin yeni bir yolunu buldu


Uçak yolculuğu yapanlar, uçak yemeklerinin tadından memnun olmayabilir. Bir Oxford profesörü ise uçak yemeklerinin tadını daha iyi hale getirmenin yeni bir yolunu keşfetti: Gürültü önleyici kulaklıklar takmak.


Oxford Üniversitesi'nde deneysel psikoloji profesörü Charles Spence'e göre, bir uçağın motorlarından gelen sesler, yiyeceklerin tadını yüzde 10'a kadar daha acı hale getirebilir.


Independent'ın haberine göre The Boston Globe'da yazan Profesör Spence şunları söylüyor: "Düşük kabin basıncı, kuru kabin havası ve yüksek motor gürültüsü, yiyecek ve içeceklerin tadını ve kokusuna alamamamıza katkıda bulunuyor."


Deneyde Heston Blumenthal'in restoranı Fat Duck in Bray'deki şefler, yabancı seslerin tat algısını nasıl değiştirebileceğini görmek için Profesör Spence ile birlikte çalıştı.


Spence çalışma için "Etkileri çok büyük değildi, ancak havadayken tatma deneyiminde potansiyel olarak bir fark yaratacak kadar büyüktü” dedi.


Bu çalışma kulaklık hatta kulak tıkaçları takmanın, 35.000 fitte yenildiğinde yemeğin tadının daha lezzetli olmasını sağlayabileceği anlamına geliyor.


Şunlara da göz atın;

  1. Uçakta neden domates suyu içilir?
  2. Neden uçaktayken su içmeliyiz?

Haber Kategorileri

Söyleşiler

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak