Tuzu Bir Tutam Değil, Bir Avuç Attıysanız Dikkat
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tencereye bir anlık dalgınlıkla fazla tuz eklediyseniz moralinizi bozmayın. Patatesten süte, limondan şekere kadar her evde bulunan malzemelerle yemeğinizi kolayca dengeleyebilirsiniz. İşte fazla tuzlu yemeği kurtarmanın yolları.
Tuzu Bir Tutam Değil, Bir Avuç Attıysanız Dikkat

Bir anlık dalgınlıkla yemeğe fazladan tuz eklenebilir ve tadı bozulabilir. Özellikle emek verdiğiniz bir yemeği çöpe atmak istemiyorsanız, çözüm sandığınızdan daha yakın! İşte fazla tuzu dengelemek için mutfağınızda halihazırda bulunan malzemelerle uygulayabileceğiniz basit ama etkili yöntemler!

tuz

Patates Ekleyin

Yemeğe birkaç parça çiğ patates atın ve bir süre pişirin. Patates, fazla tuzu emer. Sonra patatesleri çıkarabilirsiniz.

Su veya Tuzsuz Et Suyu Ekleyin

Yemeğin kıvamını çok bozmadan bir miktar su veya tuzsuz et/sebze suyu ekleyerek tuz oranını seyreltebilirsiniz.

Asitli Malzeme Kullanın

Biraz limon suyu, sirke ya da domates püresi gibi asidik malzemeler, tuzun baskınlığını kırarak denge sağlar.

Şekerle Yumuşatın

Bir çay kaşığı kadar şeker (ya da bal), özellikle domatesli veya soslu yemeklerde tuz dengesini yumuşatır. Ancak fazla kaçırmayın!

Süt Ürünleri Ekleyin

Yoğurt, krema veya süt gibi süt ürünleri, özellikle çorba ve soslarda fazla tuzu dengelemeye yardımcı olur.

Yeni Malzeme Ekleyin

Yemek miktarını artırmak için, içine tuzsuz pişmiş makarna, pirinç veya sebze gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu hem tuzu dengeler hem de porsiyon artırır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Fırında Kaşarlı Mantar Yapmanın Püf Noktaları
Kolay Tepsi Kumpiri Yapmanın İpuçları
12 Ağustos Masterchef Özeti: İlk Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Niçoise Salatasının Püf Noktaları
Blooming Onion Nasıl Yapılır?
1 Dilim Kıbrıs Tatlısı Kaç Kaloridir?