Bir anlık dalgınlıkla yemeğe fazladan tuz eklenebilir ve tadı bozulabilir. Özellikle emek verdiğiniz bir yemeği çöpe atmak istemiyorsanız, çözüm sandığınızdan daha yakın! İşte fazla tuzu dengelemek için mutfağınızda halihazırda bulunan malzemelerle uygulayabileceğiniz basit ama etkili yöntemler!
Yemeğe birkaç parça çiğ patates atın ve bir süre pişirin. Patates, fazla tuzu emer. Sonra patatesleri çıkarabilirsiniz.
Yemeğin kıvamını çok bozmadan bir miktar su veya tuzsuz et/sebze suyu ekleyerek tuz oranını seyreltebilirsiniz.
Biraz limon suyu, sirke ya da domates püresi gibi asidik malzemeler, tuzun baskınlığını kırarak denge sağlar.
Bir çay kaşığı kadar şeker (ya da bal), özellikle domatesli veya soslu yemeklerde tuz dengesini yumuşatır. Ancak fazla kaçırmayın!
Yoğurt, krema veya süt gibi süt ürünleri, özellikle çorba ve soslarda fazla tuzu dengelemeye yardımcı olur.
Yemek miktarını artırmak için, içine tuzsuz pişmiş makarna, pirinç veya sebze gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu hem tuzu dengeler hem de porsiyon artırır.