Tel Kadayıf Yapmanın 5 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tel kadayıfı yaparken kadayıf tellerini iyice ayırıp tereyağını eşit şekilde gezdirmek çok önemlidir. Fırın sıcaklığı orta olmalı ve kadayıfın üzeri güzelce kızarmalıdır. Şerbet ise doğru sıcaklıkta dökülerek kadayıfın çıtır ve lezzetli kalması sağlanır.

Kadayıfı tepsiye yerleştirirken çok sıkıştırmadan katmanlar halinde dizmek gerekir. Şerbeti kadayıf fırından çıkınca dökmek, hamurlaşmasını önler. Tüm tellerin arasına tereyağı nüfuz etmesi, çıtır bir doku elde etmeyi sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak