Tekrar Isıtıldığında Lezzeti İki Katına Çıkan 10 Yemek
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yemek hemen pişince yenir sanıyoruz ama bazı lezzetler var ki sabrı ödüllendiriyor. Onları buzdolabına koyun, bir gece dinlendirin, sonra tekrar ısıtın. İşte tekrar ısıtıldığında lezzetini katlayan yiyecekler!
Tekrar Isıtıldığında Lezzeti İki Katına Çıkan 10 Yemek

Sosu daha yoğun, aroması daha belirgin, kıvamı daha tok... “Dünden kalma” bu yemekleri ertesi güne özellikle saklamak isteyebilirsiniz. İşte ısıtıldığında lezzeti 2 katına çıkan o efsanevi yemekler!

  1. Kuru Fasulye

kuru fasulye

Bekledikçe fasulye sosu emer, salça, soğan ve yağ dengesi mükemmelleşir. Hele yanında pilav varsa efsane.

  1. Etli Güveç (Patlıcanlı ya da Sebzeli)

Tüm sebzeler sosla daha iyi kaynaşır. Etler yumuşar, lezzet yoğunlaşır.

  1. Zeytinyağlı Taze Fasulye

Soğuyup dinlendikten sonra, tekrar ısıtıldığında zeytinyağı ve domates aroması çok daha belirgin hale gelir.

  1. Lahana Sarması / Yaprak Sarma

İç harcı dinlenince kıvamlanır, sarma lezzeti oturur. Ertesi gün ısıtıldığında limon ve baharatlar daha ön planda.

  1. Lazanya

Katmanlar birbirine iyice geçer. Beşamel, kıymalı harç ve makarna muazzam bir uyum yakalar.

  1. Türlü

Patlıcan, kabak, patates, domates sosuyla daha iyi harmanlanır. Bekledikçe daha oturmuş bir tat verir.

  1. Çoban Kavurma / Et Sote

Dinlenince et daha yumuşar, baharatlar ete işler. Tekrar ısıtınca aromalar zirvede.

  1. Tas Kebabı

Yoğun et suyunun içindeki aromalar zamanla ete geçer. Tekrar ısıtıldığında tam anlamıyla “lokum” olur.

  1. Mercimek Çorbası

Ertesi gün ısıtılınca kıvamı koyulaşır, sarımsağı, baharatı daha belirgin hale gelir.

  1. Fırın Makarna

Peynir ve beşamel sos makarnaya daha çok nüfuz eder. Altı kıtır, içi kremamsı bir dokuya ulaşır.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Masterchef Sercan Şahinoğlu Kimdir?
17 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Altıncı İsim Belli Oldu!
Çikolatalı Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 7 İpucu
Bisküvili Havuç Topları Yapmanın Püf Noktaları
Mantı Hamuru Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Supangle Yapmanın Püf Noktaları