Tavus Kuşu Eti Yenir Mi?
Tavus kuşunun eti yenir mi? Tavus kuşu yiyen ülkeler hangileridir? Tavus kuşu avlamak yasak mı? İşte, tavus kuşu hakkında merak edilenler:

Tavus kuşu, sülüngiller familyasına ait kuşa verilen isimdir. Kur yapma döneminde, erkek tavusun açarak sergilediği kuyruklarıyla tanınır. Dişi tavus kuşu ise yeşil boyunlu, kahverengi gövdelidir. Mavi tavus kuşu, Hindistan'ın alt kesimlerinde yaşar ve Hindistan'ın ulusal kuşu olarak kabul edilir. Yeşil tavus kuşu ise Myanmar'dan Cava'ya kadar olan bölgede yaşar. Yeşil tavus kuşu, nesli tükenmekte olan hayvanlar listesine alınmıştır.

Tavus Kuşu Eti Yenir Mi?

Tavus kuşu eti, eski zamanlarda daha popüler olan bir yemekti. Antik çağda kavrularak hazırlanan tavus kuşu, yalnızca büyük tatillerde hazırlanırdı. Antik Roma'da sadece özel günlerde, Fransa'da ise önemli konukların kabulü sırasında kraliyet masasında sunulurdu. Tavus kuşu etinin çok lezzetli ve yumuşak olduğu söylenirdi. Şimdilerde tavus kuşu, İngiltere, Arjantin ve Çin'de tüketilen bir besindir. Ülkemizde tüketilmeyen bu kuş, dünyanın birçok yerinde yemek olarak tercih edilmemektedir.

Tavus Kuşu Avlamak Yasak Mı?

Daha öncede söylediğimiz gibi tavus kuşunun nesli tehlikede olduğu için, avlanması yasaktır. Ayrıca birçok toplumda tavus kuşu kutsal sayılır. Görünüşü çok güzel olduğu için, dünyanın farklı toplumlarında değer gören bir hayvan olmayı başarmıştır. 


Şunlara da göz atın;

  1. Meşe palamudu yenir mi?
  2. Fil eti yenir mi?
  3. Penguen eti yenir mi?
  4. Deniz hıyarı yenir mi?
  5. Sülünez yenir mi?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı